Tuzun Hayatımızdaki Önemi ve Üretimi

Sofra tuzu olarak bildiğimiz sodyum klorür (NaCl), geniş tuzlar sınıfına ait, kimyasal bir bileşikten oluşan mineraldir. Doğal tuz, kristalin bir mineral olarak, kaya tuzu olarak bilinir. Tuz, ana mineral bileşeni olarak deniz suyunda çok miktarda bulunur. Okyanus, litre başına yaklaşık 35 gram tuz içerir ve % 3.5 tuzluluk derecesine sahiptir. Tuz genel olarak yaşamsal önemdedir ve…

Devamını Oku

Tuzun Yararları

Tuz suyun buharlaşması sonucu oluşan beyaz ve kokusuz kristallere denir. Doğa en yüksek miktarda sodyum içeren besin tuzdur. Aynı zamanda kalsiyum, potasyum, çinko ve bakır barındırır. Sofralar da kullanılan ve bitkisel tedavi de kullanılan tuz farklı yapılara sahiptir. Ayrıca her tuz tüketilmez sofralarda yemeklere lezzet katan tuzlar işlenmiş tuzlardır. Çünkü tuzun içerdiği maddelerin oranları yüksek…

Devamını Oku

Tuz Nedir?

Tuz insan vücudunun fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için gerekli bir besin maddesidir. Vücudumuzda protein, yağ, karbonhidratlar ve su ile birlikte, kalsiyum, fosfor, sodyum, klorür, potasyum, kükürt, magnezyum gibi iyonlar bulunur. Bunlardan sodyum, klorür, potasyum ve kalsiyum iyonları vücudun elektrolit dengesini sağlar. Bu iyonların insan vücudunda belirli bir değerden az veya fazla olması elektrolit dengeyi bozacağından vücutta…

Devamını Oku